Kleinschalig en persoonlijk

Auto Ante in Hardenberg biedt kleinschalige intensieve dagbesteding in autotechniek. We doen dit met een meer dan persoonlijke aanpak en een hoge mate van individuele begeleiding. Auto Ante is er voor jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB), ASS en bijkomende (gedrags)problematiek. De naam ‘Ante’ staat voor datgene wat wij met onze deelnemers willen: Vooruit!

De dagbesteding van Auto Ante heeft een arbeidsmatig karakter. We bieden individuele ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden, structuur en vooral een positieve en zinvolle invulling van de dag. Onze deelnemers krijgen alle hulp en ruimte die nodig is om zich te ontwikkelen. Bij Auto Ante kunnen zij hun eigen talenten ontdekken en verdiepen. Dit doen we in combinatie met het sleutelen aan auto’s.

Welke deelnemer past bij ons?

Het is belangrijk dat onze deelnemers gevoel hebben voor techniek.  We zijn met elkaar steeds bezig met de vraag: Hoe hoort iets te werken en hoe komt het dat het nu niet werkt? We kunnen onze deelnemers heel veel leren maar zonder gevoel voor techniek, is de lol er doorgaans snel van af. En we willen dat iedereen met plezier naar ons toe komt.

Onze dagbesteding heeft een arbeidsmatig karakter. Dat betekent dat je moet willen en kunnen leren. Ervaring, kennis en tempo zijn verder niet belangrijk. Affiniteit met auto’s is wel fijn. En tot slot is het fijn als het klikt met de mensen van Auto Ante want we werken in een klein team. Er is maar één manier om daar achter te komen. En dat is komen kennismaken 😉